Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanaklı, tart

İspanaklı Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Tart



Ispanaklı Tart Tarifi - Ispanaklı Tart Nasıl Yapılır - Ispanaklı Tart Malzemeleri



Malzemeler

Harcı için:

300 gr ıspanak

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

100 gr lor peyniri

Muskat rendesi

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber


Hamuru için:

150 gr margarin

3 yemek kaşığı yoğurt

3 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

Alıdığı kadar un (kulak memesi kıvamına gelene kadar)


Yapılışı

Kuru soğanları yemeklik doğrayınız Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız Yıkayıp ayıkladığınız ıspanakları elle doğrayınız Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz Sarımsakları ilave edip, sote ediniz Ispanakları ilave edip, suyunu çekene kadar kavurunuz Ateşten indirmeden, içine muskat rendesi, kırmızı pul biber, tuz, karabiber ekleyip baharatlandırınız Geniş bir tabağa alıp, ıspanaklı içi soğutunuz Beş dakika oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini küp küp kesiniz Derin bir kase içine az un koyup, margarini, yoğurdu, karbonatı, şekeri koyup, hamur haline gelinceye kadar yoğurun Azar azar un ekleyerek, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurunuz Hamuru 2 bezeye ayırınız Merdane yardımı ile hamurları kalınca açınız Kullanacağınız tepsinin altını hamurun üstüne koyup kesiniz Diğer hamurun üzerine de tepsinin ağız kısmını aşağıya gelecek şekilde hamura kapatıp kesiniz Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye hamurun geniş tarafı alta gelecek şekilde koyup, kenarlarını iyice sıkıştırınız Üstüne bir çatal ile delikler açınız Ispanaklı harcı hamurun üzerine yayıp, üzerine lor peynirini serpiniz Diğer kalan hamuru harcın üzerine kapatıp, kenarlarını kapatınız Kalan hamur parçalarını yoğurup, açınız Bıçak yardımı ile yapraklar yapınız Tartını üstüne yapıştıracağınız yere fırça ile su sürüp yaprakları koyunuz Tartın üzerine kırmızı pul biber serpip renk veriniz 185 derecede 30 - 35 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.