06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Tart
Ispanaklı Tart Tarifi - Ispanaklı Tart Nasıl Yapılır - Ispanaklı Tart Malzemeleri
Malzemeler
Harcı için:
300 gr ıspanak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
100 gr lor peyniri
Muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Hamuru için:
150 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
3 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Alıdığı kadar un (kulak memesi kıvamına gelene kadar)
Yapılışı
Kuru soğanları yemeklik doğrayınız Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız Yıkayıp ayıkladığınız ıspanakları elle doğrayınız Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz Sarımsakları ilave edip, sote ediniz Ispanakları ilave edip, suyunu çekene kadar kavurunuz Ateşten indirmeden, içine muskat rendesi, kırmızı pul biber, tuz, karabiber ekleyip baharatlandırınız Geniş bir tabağa alıp, ıspanaklı içi soğutunuz Beş dakika oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini küp küp kesiniz Derin bir kase içine az un koyup, margarini, yoğurdu, karbonatı, şekeri koyup, hamur haline gelinceye kadar yoğurun Azar azar un ekleyerek, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurunuz Hamuru 2 bezeye ayırınız Merdane yardımı ile hamurları kalınca açınız Kullanacağınız tepsinin altını hamurun üstüne koyup kesiniz Diğer hamurun üzerine de tepsinin ağız kısmını aşağıya gelecek şekilde hamura kapatıp kesiniz Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye hamurun geniş tarafı alta gelecek şekilde koyup, kenarlarını iyice sıkıştırınız Üstüne bir çatal ile delikler açınız Ispanaklı harcı hamurun üzerine yayıp, üzerine lor peynirini serpiniz Diğer kalan hamuru harcın üzerine kapatıp, kenarlarını kapatınız Kalan hamur parçalarını yoğurup, açınız Bıçak yardımı ile yapraklar yapınız Tartını üstüne yapıştıracağınız yere fırça ile su sürüp yaprakları koyunuz Tartın üzerine kırmızı pul biber serpip renk veriniz 185 derecede 30 - 35 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişiriniz
|
|
|