![]() |
Fırın Patlıcan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırın PatlıcanFırın Patlıcan tarifi - Fırın Patlıcan yapilisi ![]() Malzemeler • 2 tane orta boy patlıcan • 200 ml zeytin yağı • 4 tutam ekmek kırıntısı • 3 diş sarımsak • 2 tutam ayıklanmış maydanoz • 300 gr dilimlenmiş patates • 300 gr dilimlenmiş sakız • 4 tane orta boy kabukları soyulmuş, ince dilimlenmiş domates • 100 gr siyah zeytin • 150 ml su • Tuz ve biber Tarif Patlıcanları yıkayıp 1`er cm lik büyüklükte doğrayın ![]() ![]() Toprak çömleği yağlayınız ve ekmek kırıntısının yarısını, sarımsakları ve maydanozu ilave ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar tuz ve toz biber ilave serpip maydanoz ve sarımsak ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|