![]() |
Hellim Peynirli Sebze Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hellim Peynirli Sebze SarmasıHellim Peynirli Sebze Sarması tarifi - Hellim Peynirli Sebze Sarması yapilisi ![]() Malzemeler: 2 Adet kabak 2 Adet patlıcan 3 Adet domates rendesi 300 Gr hellim peyniri 2 Diş sarmısak Taze nane Kekik, kimyon, tuz Hazırlanışı: Kabakları ve patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra, ne çok ince, ne de kalın olmayacak şekilde, uzunlamasına 3 veya 4 parçaya bölün ![]() Fırının ızgarasında veya yağsız tavada ya da tost makinasında patlıcan ve kabaklar kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Hellim peynirlerini de sebzelerin enlerine eşit ve boylarının da yarısı kadar olacak şekilde dilimleyin ve yağsız tavada kızartın ![]() Elinizin yanmaması için pişen sebzelerin ılınmasını bekleyin ![]() Önce, pişen kabağı fırın kabına alın, bir kanadına hellim peynirini koyun ve diğer kanadını üzerine kapatın ![]() Aynı şekilde kabağıda patlıcana sarın ve borcama dizin ![]() Üzerine küçük küpler halinde doğranmış hellim peynirlerini koyun ve üzerlerine kürdan batırın ![]() Domatesleri rendeleyin, içine taze nane ve baharatları da ekleyin, borcama dizdiğiniz sarmaların üzerine dökün, önceden ısıtılmış fırında, domates sosu pişip, hellim peynirleri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|