Kızarmış Kuşkonmazlı Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Kuşkonmazlı Enginarkuşkonmazlı enginar nasıl pişirilir - enginar tarifi - enginar yemeği4 kişilik MALZEME: 4 küçük enginar, 3 yemek kaşığı limon suyu, tuz, 1 kilo kuşkonmaz, 4 dilim Alman usulü kepekli, taneli ekmek, 150 gr yeşil soğan,200 gr kabak,10 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 2 büyük diş sarmısak, 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, karabiber, 2 avokado, 2 yemek kaşığı limon suyu TARİFİ: 1 Enginarları ayıklayarak, dörde bölün, hemen limon damlatın ve tuzlu suda 20 dakika haşlayın Kuşkonmazları tarife göre haşlayın![]() 2 Ekmeği küp halinde doğrayın Soğanları ayıklayarak şeritleyin Kabakları dilimleyin![]() 3 Bir tavada 5 yemek kaşığı yağ kızdırın, ekmeği kızartın Sarmısağı ezip, ilave edin Kıtırları sıcak bir yerde bekletin![]() 4 Kuşkonmazları ve enginarı damlamaya bırakın Kuşkonmazları kesin![]() 5 Kalan yağı kızdırın, soğanları ve kabak dilimlerini kızartın, enginarları, yeşilliği ve kuşkonmazları ilave edin, 3 dakika daha kızartın![]() 6 Avokadoları ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın, içini çıkartın, limon suyu, tuz ve biber ile ezin Sebzeleri, avokado ve kıtır ekmek ile servis yapın![]() alıntı |
|
|
|