Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, kuşkonmazlı, kızarmış

Kızarmış Kuşkonmazlı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Kuşkonmazlı Enginar



kuşkonmazlı enginar nasıl pişirilir - enginar tarifi - enginar yemeği4 kişilik


MALZEME:


4 küçük enginar,

3 yemek kaşığı limon suyu,

tuz,

1 kilo kuşkonmaz,

4 dilim Alman usulü kepekli, taneli ekmek,

150 gr yeşil soğan,

200 gr kabak,

10 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,

2 büyük diş sarmısak,

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz,

karabiber,

2 avokado,

2 yemek kaşığı limon suyu



TARİFİ:


1 Enginarları ayıklayarak, dörde bölün, hemen limon damlatın ve tuzlu suda 20 dakika haşlayın Kuşkonmazları tarife göre haşlayın

2 Ekmeği küp halinde doğrayın Soğanları ayıklayarak şeritleyin Kabakları dilimleyin

3 Bir tavada 5 yemek kaşığı yağ kızdırın, ekmeği kızartın Sarmısağı ezip, ilave edin Kıtırları sıcak bir yerde bekletin

4 Kuşkonmazları ve enginarı damlamaya bırakın Kuşkonmazları kesin

5 Kalan yağı kızdırın, soğanları ve kabak dilimlerini kızartın, enginarları, yeşilliği ve kuşkonmazları ilave edin, 3 dakika daha kızartın

6 Avokadoları ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın, içini çıkartın, limon suyu, tuz ve biber ile ezin Sebzeleri, avokado ve kıtır ekmek ile servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.