06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Kuşkonmazlı Enginar
kuşkonmazlı enginar nasıl pişirilir - enginar tarifi - enginar yemeği4 kişilik
MALZEME:
4 küçük enginar,
3 yemek kaşığı limon suyu,
tuz,
1 kilo kuşkonmaz,
4 dilim Alman usulü kepekli, taneli ekmek,
150 gr yeşil soğan,
200 gr kabak,
10 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,
2 büyük diş sarmısak,
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz,
karabiber,
2 avokado,
2 yemek kaşığı limon suyu
TARİFİ:
1 Enginarları ayıklayarak, dörde bölün, hemen limon damlatın ve tuzlu suda 20 dakika haşlayın Kuşkonmazları tarife göre haşlayın
2 Ekmeği küp halinde doğrayın Soğanları ayıklayarak şeritleyin Kabakları dilimleyin
3 Bir tavada 5 yemek kaşığı yağ kızdırın, ekmeği kızartın Sarmısağı ezip, ilave edin Kıtırları sıcak bir yerde bekletin
4 Kuşkonmazları ve enginarı damlamaya bırakın Kuşkonmazları kesin
5 Kalan yağı kızdırın, soğanları ve kabak dilimlerini kızartın, enginarları, yeşilliği ve kuşkonmazları ilave edin, 3 dakika daha kızartın
6 Avokadoları ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın, içini çıkartın, limon suyu, tuz ve biber ile ezin Sebzeleri, avokado ve kıtır ekmek ile servis yapın
alıntı
|
|
|