Milföyde Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyde Enginarenginar nasıl pişirilir - milföy içinde enginar - milföyde enginar bohçası6 kişilik Gerekli malzeme: 4 enginar 1 limon 4 milföy hamuru 150 gr ortayağlı koyun kıyması 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 sosis 1 yumurta sarısı Karabiber Tuz Tarifi: Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suda bekletin Yıkayıp 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın Kevgirle kaynar sudan çıkarıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın![]() Geniş bir kapta kıyma, kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın ![]() Haşlanmış enginarları milföy hamurlarının ortasına yerleştirin Sosisi 1 parmak kalınlığında dilimleyin![]() Hazırladığınız kıymalı karışımı enginarların içlerine paylaştırıp milföylerin 4 köşesini birleştirin Köşelerin birleşme noktası üzerine 1 dilim sosis yerleştirin![]() Milföy hamurlarının üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Orta ısılı fırında milföylerin üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|