Milföyde Enginar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyde Enginarenginar nasıl pişirilir - milföy içinde enginar - milföyde enginar bohçası6 kişilik Gerekli malzeme: 4 enginar 1 limon 4 milföy hamuru 150 gr ortayağlı koyun kıyması 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 sosis 1 yumurta sarısı Karabiber Tuz Tarifi: Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suda bekletin Yıkayıp 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın Kevgirle kaynar sudan çıkarıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın Geniş bir kapta kıyma, kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın Haşlanmış enginarları milföy hamurlarının ortasına yerleştirin Sosisi 1 parmak kalınlığında dilimleyin Hazırladığınız kıymalı karışımı enginarların içlerine paylaştırıp milföylerin 4 köşesini birleştirin Köşelerin birleşme noktası üzerine 1 dilim sosis yerleştirin Milföy hamurlarının üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Orta ısılı fırında milföylerin üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın alıntı |
|