![]() |
Bask Usulü Patlıcan Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bask Usulü Patlıcan Tavapatlıcan tava nasıl yapılır - patlıcan kızartmesı - mantarlı patlıcan tavasıMalzemeler: 2 orta boy patlıcan 2 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı rafine yağ 1 büyük soğan (ince halkalanıp, halkaları tek tek ayrılmış) 1 küçük yeşil dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp, ince halkalar halinde doğranmış) 1 küçük kırmızı dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp, ince halkalar halinde doğranmış) 6 domates (kabukları soyulup, doğranmış) 60 gr mantar (temizlenip, dilimlenmiş) 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tarifi: Patlıcanları ince ince dilimleyip, süzgece koyunuz ![]() ![]() Rafine yağın dörtte birini, büyük bir tavada, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Kalan patlıcanları da aynı biçimde, kalan yağın 2/3'ünü de kullanarak, kızartınız ![]() ![]() ![]() Domates, mantar ve karabiberi ekleyip, 2 dakika daha pişiriniz ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, yemeği, ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|