![]() |
Portakallı Kabak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Kabakportakallı kabak tarifi - portakallı kabak malzemeleri - portakallı kabak yapılışı ![]() Malzemeler 4 adet kabak 1 adet havuç 1 adet soğan 1/2 demet dereotu 1 su bardağı portakal suyu zeytinyağı 1 çay kaşığı şeker tuz Hazırlanışı Havuçlar temizlenip, doğrandıktan sonra biraz yumuşayana kadar 10 dakika haşlanır ![]() Kabaklar temizlenip doğranır ![]() Soğan incecik doğranıp, zeytinyağında biraz kavrulur ![]() Kabak ve havuç soğanlara ilave edilip kavrulur ![]() Tuzu, şekeri konulup, portakal suyu eklenir ![]() Ağzı kapatılıp ağır ateşte pişirilir ![]() Soğuduktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|