![]() |
Başamel Salçalı Pırasa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başamel Salçalı PırasaBaşamel Salçalı Pırasa Tarifi - Başamel Salçalı Pırasa Nasıl Yapılır - Başamel Salçalı Pırasa Malzemeleri BEŞAMEL SALÇALI PIRASA Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1+1/2 kilo pırasa, 1 kahve fincanı sadeyağ, 1 kahve fincanı un, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşer peyniri, 1/2 bardak krema, 1 çimdik cevz-i bevva, yeteri kadar tuz ve karabiber, 150 gram yağlı kıyma (kıyılmış jambon veya salam olursa daha lezzetli olur), 2 bardak süt ![]() Yapımı: Pırasanın dış yapraklarını çıkartıktan sonra yeşil bölümün uç tarafından birazını kesip atmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu işler olurken kalan sadeyağ, un ve süt ve tuzdan yararlanarak bir beşamel salçası pişirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|