Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, sosisli

Sosisli Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sosisli Enginar



Sosisli Enginar Tarifi - Sosisli Enginar Yapılışı - Sosisli Enginar Nasıl Yapılır - Sosisli Enginar Malzemeleri

6 enginar

1 limonun suyu

2 litre (10 su bardağı) su

2 çorba kaşığı tuz

Mayonezi:

1 kg sosis (kabuğu soyulmuş, yarım cm eninde doğranmış)

6 yumurtanın sarısı

1 çay kaşığı tuz

kahve kaşığının ucuyla karabiber

1 kahve kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı şeker

500 gr (2+1/2 su bardağı) zeytinyağı

3 çorba kaşığı sirke

1 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı kapari (kıyılmış)

1 diş sarımsak (dövülmüş)

6 konserve ançüez filetosu (yağı süzülüp ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber

2 limon (dilimlenmiş)


Mayonezi hazırlamak için, yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyup yumurta teli ile çırpınız Tuz, biber, hardal ve şekeri ekleyip, yumurta sarıları kalın ve kremamsı olana kadar çırpmaya devam ediniz

Çırpmaya devam ederken 4 çorba kaşığı zeytinyağı kaşıktan çok yavaş damla damla akıtarak ekleyiniz Elektrikli çırpıcı kullanıyorsanız, yağı eklerken makinanın hızını yavaşa getiriniz Karışım kolayca karışmayacak kadar koyulaşırsa birkaç damla sirke ile inceltiniz Kalan zeytinyağı da çırparak yavaş yavaş yumurtalara iyice yediriniz Sirkeyi ekleyip biraz daha karıştırınız

Limon suyu, taze soğan, kapari sarımsak, ançüez, maydanoz ve pul kırmızı biberi ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırınız

Mayonezi tadıp, gerekirse biraz daha tuz ve karabiber katınız

750 gr sosi büyük bir kaseye koyup üstüne sosun yarısını dökerek buzdolabında soğutunuz

Enginarları yıkayıp pişirmeye hazırlayarak kararmalarmı önlemek için kesilen kısımları limon suyuna batırınız

10 su bardağı suya tuzu ekleyip büyük bir tencerede kaynatınız Kaynar suda enginarları 30 dakika pişirdikten sonra delikli bir kepçeyle çıkarıp, kâğıt peçete üstüne baş aşağı koyarak sularını süzdürüp soğutunuz

Yavaşça enginarların yapraklarını açıp ortalarındaki sarı kısmı çıkararak kaşık yada çatalla içini temizleyiniz

Enginarlar iyice soğuyunca her birini sosisli mayonezle doldurup üstlerini kalan sosislerle süsleyiniz

Enginarları ayrı tabaklara yerleştirip limon dilimleriyle süsleyerek kalan mayonezle birlikte servis ediniz


Not: Sosisli ve baharatlı mayonezli bu soğuk enginar yemeği, davetlerde gösterişli bir giriş yemeği olarak yada yaz aylarında baş yemek olarak servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.