Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamelli, musakka

Beşamelli Musakka

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Musakka



Beşamelli Musakka Tarifi - Beşamelli Musakka Nasıl Yapılır - Beşamelli Musakka Malzemeleri


Beşamelli Musakka


1 kg patlıcan

350 gr kıyma

2 adet domates

1 adet iri kuru soğan

2 diş sarımsak

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz

Kızartma yağı

Beşamel için:

1,5 su bardağı süt

1,5 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz


Patlıcanlar çubuklu soyulur, kuşbaşından biraz iri doğranır Yağda altın rengi kızartılır İnce kıyılan soğan, yağ ve kıyma bir tencereye konur Soğan suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur Üzerine salça, rende domates ve tuz eklenir, 5 dakika daha pişirilir Beşamel sos için tereyağı ve un kavrulur Üzerine soğuk süt eklenir, tuz katılır, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir Kızaran patlıcanlar bir fırın kabına konur Üzerine kavrulan kıyma serilir Bu arada soğumuş olan olan sosa yumurta kırılır, karıştırılır ve kıymanın üzerine yayılır Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.