Karnabahar Pane |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabahar Pane![]() Malzemeler: • 1 adet orta boy karnabahar • 1 çay bardağı nişasta • 1 çay bardağı soda • Yeteri kadar tuz • 1,5 su bardağı sıvı yağ • 4-5 dal maydanoz • 1 kase yoğurt Tarifi: Karnabaharları yıkayıp bütün olarak tencereye alın Üzerine tuz serpip üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin Dağılmadan haşlayın Soğuyunca çiçek çiçek ayırın Bir kasede un, nişasta, tuz ve sodayı iyice karıştırın Tavada sıvı yağı kızdırın Çiçekleri bulamaca bulayıp iki tarafını çevirerek kızartın Servis tabağına alın Sarımsağı dövüp maydanozu ince kıyıp yoğurda karıştırın Bu sosla birlikte servise sunun alıntı |
|
|
|