Pratik Taze Fasulye Yapımı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Taze Fasulye YapımıPratik Taze Fasulye Yapımı Tarifi - Pratik Taze Fasulye Yapımı Yapılışı Malzemesi: Malzemeler: 500gr taze fasulye 1 orta boy tatlı soğan 2 adet olgun domates 1 tatlı kaşığı tozşeker Yarım su bardağı sıvıyağı 1–1,5 su bardağı sıcak su tuz Tarifi: Yapılışı: Fasulyeler ayıklanır, yıkanır isteğe göre boyuna ikiye bölünür Soğan ve domates kabukları soyularak yemeklik doğranır Soğan tencereye alınır Tuz, şeker ve zeytinyağı ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur Fasulyeler eklenerek 5–10 dk Fasulyelerin rengi değişene kadar kavrulmaya devam edilir Domatesler ve sıcak su eklenerek ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika fasulyeler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirilir ılık ya da soğuk olarak servis yapın |
|