![]() |
Saray Usulü Dizme Bamya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray Usulü Dizme BamyaBamya Nasıl Pişirilir - Dizme Bamya Nasıl Yapılır MALZEME ve HAZIRLANIŞI: 400-500 gram bamyanın başları külah biçiminde kesilerek ayıklanır ![]() ![]() Sonra orta boy, kenarı alçak bir tepsiye, bamyaların başları, tepsinin kenarına değecek şekilde ve düzgün biçimde dizilir ![]() Tepsi, dıştan, ortasına kadar böylece doldurulmak üzere bamyalar sıra sıra dizilir ![]() ![]() ![]() Bamyaların dizilmesi tamamlanınca kâse alınır ![]() ![]() 1 su bardağı sıcak su ve tuz da eklenerek kapağı kapanır ve çok hafif ateşde ve daha iyisi fırında orta ısıda pişirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|