Tarator Soslu Karnabahar Kızartması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarator Soslu Karnabahar KızartmasıTarator Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi - Tarator Soslu Karnabahar Kızartması Yapılışı Malzemeler 1 adet orta boy karnabahar 1 yumurta Un, tuz ve su Tarator sos için; Tahin, Limon suyu, Sarmısak, Pulbiber, tuz maydanoz, ılık su (Arzuya göre rendelenmiş turp) Hazırlanışı Karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz Haşlama teline yerleştirip çok az haşlıyoruz(çok haşlamayın yoksa yumurtalı sosa bularken dağılabilir,az diri kalmalı) Karnabaharlar soğurken un,tuz ,yumurta, suyu iyice çırpıp boza kıvamında bir sos elde ediyoruz Tarator sos için tahini bir kaba alın, sarmısak tuz limon suyunu ekleyin İyice ezerek karıştırın Sos limon suyundan dolayı kalınlaşacaktır Ilıksu yardımıyla inceltin, eğer rende turp ekleyecekseniz su miktarını azaltın Kıyılmış maydonoz ekleyin Ayçiçek yağını kızdırın,haşladığınız karnabaharları önce yumurtalı sosa daha sonra kızgın yağa atın Pembeleşince kaba alın Kızarmış karnabaharları sos ile servis yapın Not: Tarator sosu kızartmalarınızın üstüne servis esnasında tabaklara ekleyinZira soslu kaldığı zaman tadı güzel olmuyor Karnabaharı haşlamadan kızartan lezzet ustaları var, ancak ben denemedimTarator sosunu göz kararı yapıyorum, tahini gözünüze az gelse de çok koymayın zira yoğunluğunu açtıkça çoğalıyor |
|