Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
musakkası, yunan

Yunan Musakkası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Musakkası



musakka nasıl yapılır - musakka tarifi - yunan usulü patlıcan musakkası
Malzemeler:


1/2 kg kuzu kıyması

4 orta boy patlıcan

4 patates

1 büyük baş kıyılmış soğan

2 diş dövülmüş sarımsak

1/2 demet taze kişniş

2 çorba kaşığı domates salçası

2 tatlı kaşığı karabiber

1 su bardağı zeytinyağı

tuz

sos için;


2 çorba kaşığı un

1/2 litre süt

35 gr tereyağı

1/2 tatlı kaşığı toz kişniş

1 yumurtanın sarısı

Karabiber

tuz

Tarifi:


Patlıcanları, kabuklarını soymadan yuvarlak yuvarlak hemen hemen 1 cm kalınlığında kesin Tuzlu suya atın, 5 dakika kadar bekletip, sularını sıkarak çıkarın Temiz bir mutfak beziyle kurulayın Tavaya bol zeytinyağını koyun Yağ çok iyi kızınca içine patlıcanları tavanın dibini kaplayacak kadar atın Patlıcanlar üst üste gelmesin Çevirerek iki taraflarını kızartın Emici bir kağıdın veya kağıt peçetenin üzerine çıkararak fazla yağlarını alın Tüm patlıcanlar kızarıncaya kadar işlemi tekrarlayın Eğer kızartma sırasında yağ azalırsa, patlıcanları atmadan biraz yağ ilave edin ve kızınca, kızartma işleminize devam edin


Patlıcanların hepsi kızarınca tavaya soğan ve sarımsakları atın Biraz kavurup üzerine kıymayı ekleyin ve birlikte kavurun Kıymanız biraz kavrulunca üzerine kıydığınız kişnişi, maydanozu ve arzunuza göre karabiberi, tuzu ve domates salçasını ekleyin Hepsinin üzerine bir parça su ilave ederek karışımın biraz akıcı olmasını sağlayın 5 dakika kadar pişirip ateşten alın


Derin ve büyük bir fırın kabının dibine kızarmış patlıcanları bir sıra olarak dizin ve üzerine soğan ve kıyma kanşımından bir parça yayın Patlıcanlar bitinceye kadar bir sıra patlıcan bir sıra kıyma olarak kat kat, en son üstte kıyma olacak şekilde bitirin Patatesleri soyun, 1 cm kalınlığında yuvarlaklar olarak kesin Kıymanın üzerine bir sıra olarak, kıymayı kapatacak şekilde dizin


Sosu hazırlamak için, tencerede tereyağını eritin, üzerine unu atın, biraz kavurup ateşten çekin Yavaş yavaş karıştırarak sütü ilave edin Tüm süt karışınca ateşe tekrar koyarak hafif ateşte karıştırarak pişirin


Tuzunu, karabiberini ve toz kişnişi ekleyin Biraz pişirip indirin

Yumurtanın sarısını küçük bir kaseye koyun Üzerine 1 çorba kaşığı kadar sos koyarak karıştırın, daha sonra bu karışımı sosa ekleyin Sosu iyice karıştırıp patateslerin üzerine dökün 190 derecede kızdırdığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin Üstü altın rengi gibi kızarınca fırından çıkarın Biraz soğuyunca pişirdiğiniz kapta servis yapın


Not: Musakka tek başına yenilecek bir yemektir Onun için yanında bol yeşil salata ile servis yapmanız yeterlidir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.