Bezelyeli Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli EnginarBezelyeli Enginar Tarifi - Bezelyeli Enginar Yapılışı - Bezelyeli Enginar Nasıl Yapılır - Bezelyeli Enginar Malzemeleri MALZEME (6 kişilik) 6 orta boy enginar 2 küçük havuç 200 gram iç bezelye Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 kesme şeker 2 limon Enginarın yapraklarını dipten kesin Göbek kısmındaki tüyleri bıçakla temizleyin Su dolu bir kabın içine alın ve limonla iyice ovun İnce doğranmış soğanı ve bezelyeleri enginarın ortasına yerleştirin Kısa tencereye dizdiğiniz enginarların üzerine zeytinyağını ve yarım çay bardağı suyu dökün Önce 5-6 dakika orta alevde sonra en kısık alevde 25 dakika pişirin Ocaktan almadan 5-10 dakika önce kesme şekerleri koyun 10 dakika dinlendirin
|
|
|
|