Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, enginar

Bezelyeli Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Enginar



Bezelyeli Enginar Tarifi - Bezelyeli Enginar Yapılışı - Bezelyeli Enginar Nasıl Yapılır - Bezelyeli Enginar Malzemeleri

MALZEME (6 kişilik)

6 orta boy enginar

2 küçük havuç

200 gram iç bezelye

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 kesme şeker

2 limon


Enginarın yapraklarını dipten kesin Göbek kısmındaki tüyleri bıçakla temizleyin Su dolu bir kabın içine alın ve limonla iyice ovun İnce doğranmış soğanı ve bezelyeleri enginarın ortasına yerleştirin Kısa tencereye dizdiğiniz enginarların üzerine zeytinyağını ve yarım çay bardağı suyu dökün Önce 5-6 dakika orta alevde sonra en kısık alevde 25 dakika pişirin Ocaktan almadan 5-10 dakika önce kesme şekerleri koyun 10 dakika dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.