Yüzüklü Taze Fasulye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüzüklü Taze Fasulye![]() Malzemeler : 100 gr fasulye2 iri boy havuç 1 soğan 2 domates 1 5 su bardağı suYarım çay bardağı zeytinyağı tuz Hazırlanışı: Havuçları yıkayıp, kazıdıktan sonra 3 cm eninde parçalara keserek bir tencerenin içerisinde yaklaşık olarak 20-25 dk haşlayın Havuçlar haşlandıktan sonra içlerini oyarak yüzük haline getirin Daha sonra ayıklayıp, yıkamış olduğunuz fasulyeleri havuçların içine, aldığı kadar yerleştirin Bu arada haşlarken havuçların çok fazla yumuşamamasına dikkat etmek gerekiyor Yoksa fasulyeleri yerleştirirken parçalanabilirler Hazırladığınız yüzüklü fasulyeleri bir tencereye dizerek suyu rendelenmiş soğanı ve domatesleri, tuzu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte pişirin Piştiği tencerede soğuduktan sonra bir servis tabağına dizerek, servis yapabilirsiniz ![]() alıntı |
|
|
|