Karnabahar Kızartması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabahar Kızartmasıkarnabahar kızartması nasıl yapılır MALZEMELER: 1 küçük karnabahar 1 çay bardağı süt 2 yumurta Yarım su bardağı süt yarım şişe soda 3-4 kaşık un bolca galeta unu tuz karabiber, pul biber yapılışı Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılıp 1 çay bardağı süt, tuz ve su ilavesi ile hafif diri şekilde haşlanır Suyu süzülüp soğumaya birakılır Diğer tarafta süt, un, baharatlar, soda, yumurta ve 1 kaşık galeta unu iyice çırpılıp boza kıvamına getirilir Un miktarı yavaş yavaş eklenerek yapılırsa daha olur Gerektiğinde azaltılıp yada artırılabilir karnıbaharlar bu karışımın içine atılıp her tarafının soslanması sağlanır Tek tek çıkartılıp galeta ununa bulanarak bol yağda kızartılır |
|