Pınar Labne’Li Fırında Karnıbahar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pınar Labne’Li Fırında KarnıbaharFırında Karnıbahar - karnıbahar yemekleri - sebze yemekleri Malzemeler : •200 g Pınar Labne •1 orta boy karnıbahar •3 su bardağı Pınar Süt • 6 kaşık un •2 yumurta •2-3 yemek kaşığı zeytinyağı •2 çay kaşığı karabiber •2 çay kaşığı tuz Yapılışı: Sıvı yağda unu kavurun Pınar Süt’ü ekleyin Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocaktan alın Pınar Labne’yi, tuzu ve karabiberi ekleyin İyice soğuyunca başka bir kasede çırptığınız yumurtaları ekleyin, iyice karıştırın Karnıbaharları ister haşlayın, isterseniz buharda pişirin ve süzün Karnıbahar çiçeklerini Pınar Labne’li sosa iyice bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar 20-25 dakika pişirin, servis edin
|
|
|
|