Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bastısı, kereviz

Kereviz Bastısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Bastısı



Gereçler:


1 kg kereviz

1/2 limon suyu

250 gr kuşbaşı koyun eti

2 orta boy soğan

2 yemek kaşığı margarin Tuz-karabiber

Terbiyesi:

1 yumurta

1/2 limon suyu

1/2 bardak haşlanmış kereviz suyu




Yapılışı:


1Bir tencereye, ince doğranmış bir soğan, kuşbaşı etleri ve yağı koyun kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin Biraz sıcak su ekleyin


2 Kerevizlerin kabuklarını biraz derince keserek çıkartın Yıkayıp ortadan ikiye ayırın ve yarım parmak kalınlığında yarım ay biçiminde doğrayın Limon suyu katılmış sıcak suya atarak 10 dk haşlayın


3 Pişen etleri, tencerenin ortasında toplayın Üzerine kerevizleri yerleştirin Kalan soğanı ince yarım halkalar halinde doğrayıp üzerine koyun Tuz, karabiber ve yeterli sıcak su ekleyip kısık ateşte 30 dk pişirin Suyunu çekince indirin


4 Bir kapta yumurta ve limon suyunu çırpın, içine yavaş yavaş kerevizin sıcak haşlama suyundan katın Kerevizi yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin Üzerine de terbiyesini dökün





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.