![]() |
Soslu Ve Etli Karalahana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Ve Etli KaralahanaMalzemeler: 2 demet körpe karalahana 500 gr kıyma 1 soğan 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı kuru nane Yarım demet maydanoz Tuz karabiber 2 çorba kaşığı biber salçası 1 çay bardağı mısırözü yağı Sos için: 1 dolmalık kırmızı biber 3 domates 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz Hazırlanışı: *Karalahana yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Karalahana yapraklarını tezgahın üzerine alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Sos için zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp küp şeklinde kesilmiş domatesi ve kırmızı biberi kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|