Patlıcan Buğulaması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan BuğulamasıMalzemeler: 4 adet patlıcan 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 4 çorba kaşığı su 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tarifi: Patlıcanlar çubuklu soyulur, yarım parmak eninde, halka şeklinde doğranır Tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanır ve süzülür Soğan yarım daire şeklinde doğranır, tuzla gevşemesi için ovulur Salça, yağ, pul biber, su karıştırılır Bütün malzeme bir araya getirilir, karıştırılır, fırın poşetine doldurulur Poşetin ağzı sıkıca kapatılır Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir alıntı |
|