![]() |
Patlıcan Buğulaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan BuğulamasıMalzemeler: 4 adet patlıcan 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 4 çorba kaşığı su 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tarifi: Patlıcanlar çubuklu soyulur, yarım parmak eninde, halka şeklinde doğranır ![]() Tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanır ve süzülür ![]() Soğan yarım daire şeklinde doğranır, tuzla gevşemesi için ovulur ![]() Salça, yağ, pul biber, su karıştırılır ![]() Bütün malzeme bir araya getirilir, karıştırılır, fırın poşetine doldurulur ![]() Poşetin ağzı sıkıca kapatılır ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|