Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mahşil, şıhlil

Şıhlil Mahşil

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şıhlil Mahşil



kabak nasıl pişirilir - kabak yemeği tarifi - Şıhlil Mahşil nasıl yapılır

MALZEMELER


* 1 kg tombul kabak (Girit kabağı)

* Yarım kg kıyma

* 1 adet soğan

* 2 adet sivri biber

* 2 adet domates

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 1 su bardağı haşlanmış nohut

* 1 demet kıyılmış maydonoz

* Yarım su bardağı pirinç (ıslatılmış)

* Tuz, karabiber, pulbiber, nane, kekik

* 1 yemek kaşığı salça

* Ayçiçek yağı (kızartmak için)




TARİF


Kabakların dışını alacalı ince bir şekilde soyalım ya da kazıyalım Daha sonra içini fazla inceltmeden oyalım Üzerinden kestiğimiz bölümü (resimde görüldüğü gibi) kabakların üzerine kapak yapalım Yıkayıp iyice kuruttuktan sonra çevire çevire hafifçe kızartalım


Kıymayı bir tencereye alıp kavuralım Daha sonra soğan, salça, domates rendesini ve sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edelim


Kalan diğer malzemeyi ve baharatı ekleyip İç harcı kızarttığımız kabakların içine dolduralım Tencereye dizdiğimiz kabakların yarısına kadar su doldurup tuzunu atıp kabaklar pişene kadar pişirelim


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.