Şakşuka |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ŞakşukaŞakşuka Tarifi - Şakşuka Nasıl Yapılır - Şakşuka Malzemeleri Malzemeler 2 adet patlıcan 2 adet patates 1 adet soğan 3 diş sarımsak 2 adet sivri biber 3 adet domates Kızartmak için sıvı yağ 1 çorba kaşığı sirke ve tuz Hazırlanışı Patlıcan ve patatesleri küp küp kesip kızartınSüzgeçte yağları süzülsün Bir tavada soğan ve sivri biberi soteleyin Onlar yumuşarken içine kestiğiniz sarımsakları ilave edin Biraz da hepsi sotelensin Domatesleri ister rende isterseniz keserek soğanlı harca dökün 15 -20 dakika domatesli harç kaynasın 1 kaşık sirke ilave edin Tuzunu ilave edin Servis tabağına patlıcan ve patatesi koyun en üste domatesli harcı dökün Soğuk olarak servis yapın |
|