![]() |
İsırgan Otlu Hindi Bonfile |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsırgan Otlu Hindi BonfileIsırgan Otlu Hindi Bonfile Tarifi - Isırgan Otlu Hindi Bonfile Yapılışı - Ot Yemeği İçindekiler: 5 adet Banvit Hindi Bonfile 160 ml zeytinyağı 1 adet soğan (ince kıyılmış) 300 gr taze fasulye (ince jülyen doğranmış) 200 gr etli kırmızı biber (ince jülyen doğranmış) 400 gr ısırgan otu (iri doğranmış) 120 gr haşhaş tohumu 2 adet yumurtanın beyazı (çırpılmış) Hardal sos için 50 ml zeytinyağı 2 adet mantar (iri doğranmış) 1/2 adet küçük boy soğan (iri doğranmış) 1 diş sarmısak (iri doğranmış) 1/2 adet havuç (iri doğranmış) 1 küçük dal biberiye 200 ml piliç suyu 100 ml krema 1 tatlı kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı hardal tohumu Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) Isıtılmış zeytinyağına, soğan, taze fasulye ve etli kırmızı biberleri ilave edin, karıştırarak orta ateşte fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri iki streç arasında döverek inceltin, hazırladığınız harcı etlerin uzun kenarlarına yayarak paylaştırın ve rulo şeklinde sıkıca sarın ![]() Ruloları önce yumurta beyazına ardından da haşhaş tohumlarına batırıp her taraflarını kaplayın ![]() Isıtılmış yağda ve orta ateşte haşhaş tohumlarının yanmamasına dikkat ederek 6-7 dak ![]() ![]() ![]() Dilimleyin ve hardal sos ile birlikte servis yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|