İspanaklı Cordon Bleu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Cordon BleuIspanaklı Cordon Bleu Tarifi - Ispanaklı Cordon Bleu Yapılışı - Malzemeleri - Pişirme Talimatları İçindekiler: 1 paket Banvit Cordon Bleu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 5 diş sarmısak (ince dilimlenmiş) 800 gr ıspanak (ayıklanıp doğranmış) 2 tatlı kaşığı mısır unu 125 ml piliç suyu 2 tatlı kaşığı soya sosu 1 adet küçük boy soğan (iri doğranmış) Derin bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp sarmısakları katın Orta ateşte karıştırarak 1-2 dak soteleyin Mısır ununa piliç suyu ve soya sosunu karıştırarak katın ve ıspanakla birlikte tavaya ekleyin Ispanakları sos kaynayıp, koyulaşıncaya kadar pişirin Küçük bir tavada kalan zeytinyağını ısıtıp soğanı katın Orta ateşte karıştırarak sararıncaya kadar 3-4 dak soteleyin Ispanakları ekleyip harmanlayın Banvit Cordon Bleu’leri önceden ısıtılmış 220°C fırında 15 dak pişirin ve sotelenmiş ıspanaklar ile birlikte servis yapın |
|