Terbiyeli İspanak Kökü |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli İspanak KöküTerbiyeli Ispanak Kökü Tarifi - Terbiyeli Ispanak Kökü Yapılışı - Banvit Tarifleri - Pişirme Talimatları İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı 2 kg ıspanak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 300 ml su 2 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı un Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Ispanakları temizleyin Yaprak, sap ve kök kısımlarını ayırın Sap ve kökleri arzu ettiğiniz uzunlukta kesin Bol kaynar suda 1-2 dak haşlayıp, süzün Zeytinyağını kalın dipli ve yayvan bir tencerede ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak soteleyin Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyip, 2-3 dak daha soteleyin Tencereyi hafifçe sallayarak malzemeyi yayın Üzerine ıspanak köklerini yerleştirin 100 ml su gezdirip, tuz ve karabiber serpin Kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin Yumurta sarısı, limon suyu ve unu iyice çırpın Çırpmaya devam ederek ve yavaş yavaş kalan suyu akıtıp, yedirin Tencereyi hafifçe sallayarak, limonlu suyu yavaş yavaş ıspanak köklerinin üzerine gezdirin Kısık ateşte 3-4 dak daha ısıtın Sıcak servis yapın |
|