Fesleğenli Sebze |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli SebzeFesleğenli Sebze Tarifi - Fesleğenli Sebze Nasıl Yapılır - Fesleğenli Sebze Malzemeleri ESLEĞENLİ VE FASULYELİ SEBZE Malzeme: 150 gr konserve bezelye 1 paket Akdeniz yeşillikleri 400 gr Bizim Dermason Fasulye 250 gr kiraz domates 200 gr taze fasulye 1 paket taze fesleğen Sosu İçin: 2 çorba kaşığı taze fesleğen 4 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi Yarım limon 1 çay kaşığı hardal Konserve bezelye ve kuru fasulyeleri yıkayıp süzün Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip doğrayın 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, istediğiniz kıvamda haşladıktan sonra buzlu suyun içine atın Salatayı hazırlayana kadar buzlu suyun içinde bekletip suyunu süzdürün Fesleğenli sos için fesleğeni yıkayıp çok ince kıyın ve tüm malzemeyle birlikte cam bir kavanoza aktarın Kapağını kapatıp çalkalayın Akdeniz yeşilliklerini ve fesleğen yapraklarını yıkayıp sularını süzün Yeşillikleri servis tabağına alın Haşlanmış bezelye, kiraz domatesler, kuru fasulye ve haşlanmış fasulyeleri ekleyin Fesleğenli sos ile servis yapın |
|