Terbiyeli İspanak Kökü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli İspanak KöküTerbiyeli Ispanak Kökü Tarifi - Terbiyeli Ispanak Kökü Nasıl Yapılır - Terbiyeli Ispanak Kökü Malzemeleri Malzeme Listesi * 1 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) * 5 Yemek Kaşığı Margarin * 500 Gram Dana Eti (Kuşbaşı) * 1 Tutam Tuz * 1 Tutam Karabiber * 2 Kilogram Ispanak * 2 Adet Yumurta * 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu Terbiyeli Ispanak Kökü Nasıl Yapılır? 1 Soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin![]() 2 Tencereye margarini koyun ve eritin Üzerine kuşbaşı eti, tuzu ve karabiberi ilave edip orta hararette etler suyunu saldıktan sonra 30 dakika pişirin ve ateşten alın![]() 3 Ispanakların çok topraklı kılcal köklerini kesin ancak kullanacağınız köklerin pembe kısımlarına dokunmayın![]() 4 Ispanakların yaprak kısımlarını köklerinde 6 cm kalacak şekilde ayırın ve bol su ile iyice yıkayın![]() 5 Pişirmiş olduğunuz etleri tencerenin ortasına toplayın ve kenarlarına temizlemiş olduğunuz ıspanak köklerini yerleştirin![]() 6 Et ve ıspanakların üzerine yarım su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı olarak önce hararetli ateşte 5 dakika daha sonra hafif hararetli ateşte 25 dakika pişirin![]() 7 Pişirmiş olduğunuz et ıspanak köklerinin şekillerini bozmadan yemeğin suyunun 3/4 nü süzün![]() 8 Suyunu süzmüş olduğunuz yemeği şeklini bozmadan servis tabağına ters çevirin![]() 9 Küçük bir tencereye yumurtaları kırın ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ilave edip çırpın![]() 10 Çırpmış olduğunuz yumurtaları hafif ateş üzerine alın ve üzerine daha önce süzmüş olduğunuz yemeğin suyunu devamlı karıştırarak ilave edin![]() 11 Yumurtalı terbiye koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin![]() 12 Hazırlamış olduğunuz terbiyeyi et ve ıspanak köklerinin üzerine dökerek servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|