Etli Kereviz |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli KerevizEtli Kereviz Tarifi - Etli Kereviz Nasıl Yapılır - Etli Kereviz Malzemeleri Malzeme Listesi 4 Adet Kereviz (Orta boy) 400 Gram Dana Eti (Kuşbaşı) 2 Adet Kuru Soğan 1 Adet Havuç 1 Adet Patates 2 Adet Limon 1 Tatlı Kaşığı Salça 1 Tatlı Kaşığı Tuz Yarım Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Pul Biber 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Etli Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır? 1 Etleri yıkayarak suyunu süzün ve tencereyi ocağın üzerinde kızdırdıktan sonra etleri tencereye alın Suyunu salana dek hararetli ateşte daha sonra da suyunu tamamen çekene dek kısık ateşte iyice pişirin Gerekirse bir çay bardağını geçmeyecek kadar da sıcak su ilave edebilirsiniz 2 Etler piştikten sonra hafif ılıyınca bir kenara alın ve tencereye yemeklik doğradığınız soğanları, ve doğranmış havuçları yağ ve biraz da su ile birlikte yumuşayıncaya dek pişirmeye bırakın 3 Bu sırada kerevizleri yıkayarak suyunu süzün Soymaya başlamadan önce derince bir kaseye bir adet limon sıkın ve üzerine bir iki bardak su ekleyerek karıştırın Kereviz hemen kararacağı için soyup doğrayınca hiç vakit kaybetmeden bu suyun içerisine atın 4 Tencereye salça da ekleyerek kavurun ve kavrulduktan sonra yarım çay bardağı su ile salçayı çözdürün Etleri de tencereye alın 5 Bir adet patatesi de soyup küp küp doğrayarak ilave edin Tencereye kerevizleri de ilave ederek karıştırın ve bir adet limonun suyunu da tencerede gezdirin Eğer kerevizin yapraklarını da ayıkladıysanız yaprakları da doğrayarak tencereye ilave edebilirsiniz 6 Son olarak bir bardak da su ve tuz ilave ederek yaklaşık 15 dakika kadar pişirin 7 Dilerseniz üzerine karabiber, pul biber dökerek yemeği demlenmeye bırakın 8 Servis yaparken ayırdığınız birkaç kereviz yaprağı ile süsleyerek servis yapın Afiyet Olsun |
|