![]() |
Vejetaryen İmam Bayıldı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen İmam BayıldıVejetaryen İmam Bayıldı Tarifi - Vejetaryen İmam Bayıldı Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 orta boy patlıcan 3 küçük soğan 10 diş sarımsak 3 sivri biber 3 orta boy domates 1 bardak zeytinyağı veya mısırözü yağı 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı karabiber 1 bardak doğranmış maydanoz 1/2 bardak su Patlıcanları şeritler halinde kesin ve içlerini uzunlamasına bıçakla yarın ![]() Pek derin olmayan bir tencereye yanyana dizin ![]() Soğanları boylamasına, domatesleri küçük küçük, sarmısakları ikiye ve biberleri halka halka kesin ![]() Yağ ve su hariç diğer tüm malzemeleri ekleyerek bu karışımı patlıcanların ortasına yerleştirin ![]() Yağı patlıcanların üzerinde gezdirerek dökün, suyunu koyarak soğan ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Patlıcanları servis tabağına almak isterseniz, parçalamadan koymaya dikkat ediniz ![]() Oda sıcaklığında servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|