![]() |
Vejetaryen Bamya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen BamyaVejetaryen Bamya Tarifi - Vejetaryen Bamya Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 750 gr ![]() ![]() 1 büyük soğan 3 büyük olgun domates 1 büyük limon 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1,5 tatlı kaşığı tuz2 1/2 bardak su 1/4 bardak mısırözü yağı (veya istediğiniz herhangi bir sıvıyağ) Soğanları doğrayın, yağla birlikte tencereye koyup pembeleşene kadar karıştırın ![]() Sonra soyulmuş, çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin ![]() 10 dakika kadar koyu bir sos elde edene kadar pişirin ve bamyaları limon suyunu, biberi, tuz ve suyunu koyup, hiç karıştırmadan 20 dakika pişirin ![]() Sıcakken servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|