![]() |
Arpacık Soğanlı Brokoli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpacık Soğanlı BrokoliMalzeme - 250 gram arpacık soğan - 1 kg brokoli - 1 su bardağı haşlanmış nohut - 4 yemek kaşığı sıvı Sana - 4 adet taze soğan - 2 diş sarımsak - Yarım demet dereotu - 2 su bardağı et suyu - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Brokolilerin uzun saplarını biraz kesip, çiçekleri ayırınız ![]() Arpacık soğanların kabuklarını soyup, bütün olarak bırakınız ![]() Sarımsakların kabuklarını soyup, ince ince doğrayınız ![]() Taze soğanları ayıklayıp, kıyınız ![]() Dereotunu ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince kıyınız ![]() Yayvan bir tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp, içine arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyip, arpacık soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Daha sonra içine haşlanmış nohudu, kıyılmış taze soğanları ve tuz ve karabiberi ekleyip, kavurunuz ![]() En son brokolileri ve et suyunu ekleyip, bir taşım kaynatınız ![]() Servis tabağına alıp, üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyip, sıcak olarak servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|