![]() |
Zeytinli Brüksel Lahanası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Brüksel LahanasıMalzemeler: 750 g brüksellahanası (ayıklanıp, her biri 2'ye kesilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 7 g (1 çorba kaşığı) un 12,5 cl ![]() 2 tatlı kaşığı tozşeker 1/2 tatlı kaşığı kekik bir tutam fesleğen (kıyılmış) 1/2 kırmızı dolmalık biber (sapı ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ızgara edilerek kabuğu soyulmuş ve ince şeritler halinde kesilmiş) 3 iri siyah zeytin (çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi Tarifi: Bir fırın kabına brüksellahanalarını koyup, 6 cl (1/4 su bardağı) su ekleyerek, kabın üstünü plastikfilmle örtün ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için, tereyağını ateşe dayanıklı bir cam kâseye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra kâseyi fırına verip, karışımı % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|