Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharlı, ezmeli, sebze, yerfıstığı, şişleri

Baharlı Yerfıstığı Ezmeli Sebze Şişleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharlı Yerfıstığı Ezmeli Sebze Şişleri



Baharlı Yerfıstığı Ezmeli Sebze Şişleri Hazırlanışı - Baharlı Yerfıstığı Ezmeli Sebze Şişleri Tarifi - Sebze Şişleri



Malzemeler:


1 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu

1 tatlı kaşığı safran

125 g iç yerfıstığı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 büyük soğan (çok ince kıyılmış)

4 diş sarımsak (dövülmüş)

bir tutam zencefil

2 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule

30 g yağsız yoğurt

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam taze çekilmiş karabiber

2 çorba kaşığı ince kıyılmış karışık taze soğan ve taze sarmısak

Sebze şişleri:

175 g beyaz turp (soyulmuş)

175 g kırmızı turp (tercihen en küçük boylarından, temizlenmiş)

175 g havuç (kazınmış)

175 g kereviz sapı (iyice yıkanmış)

1 küçük dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş)

1 çuşka biberi ya da kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş)


Tarifi


Önce fırınınızı 220 °Ca (7'ye) ısıtın Bir tencerede tavuk suyunu bir taşım kaynatın Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, safranı koyarak iyice karıştırın ve bir kenarda yarım saat kadar bekletin


Bu arada yerfıstıklarını küçük bir fırın tepsisine serpiştirip, tepsiyi fırına sürerek, fıstıkları derileri soyulup ayrılmaya elverişli duruma gelene kadar (6-7 dakika) kavurun Tepsiyi fırından alıp, yerfıstıklarını üstlerinde kalan derileri çıkarmak için bir havlunun arasına yerleştirerek, ovalayın Zeytinyağını küçük bir tencerede ısıtıp, soğanı ekleyerek, soğanlar iyice yumuşayıp sararmaya yüz tutana kadar (8-10 dakika) kısık ateşte pişirin Tencereyi ateşten alıp, sarmısağı katarak karıştırın


Zencefili, kişnişi, kimyonu, kakuleyi, yoğurdu, yerfıstığını safranlı karışımın bulunduğu tencereye katıp, karışımı blendırda yumuşayana kadar karıştırın Bu karışımı öbür tenceredeki soğanlı karışıma katıp, iyice karıştırın Tencereyi ateşe oturtup, karışım iyice koyulaşıp kalınla-şana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, tuzu ve karabiberi katın Karışımı çukur bir kaba boşaltıp, üstünü plastik filmle sıkıca kapatarak, bir kenarda soğumaya bırakın Sonra iyice soğuması için, 3 -4 saat (ya da tercihen bir gece) buzdolabında bekletin


Sebzeleri servisten hemen önce dekoratif biçimlerde dilimler ya da küçük küpler halinde kesip, birer uzun kürdana geçirin Ezmeyi buzdolabından alıp, karıştırdıktan sonra, kaşıkla çukur bir servis tabağına aktarın; üstüne biraz karabiber ve ince kıyılmış taze soğan - sarmısak karışımını serpin Tabağı geniş bir tepsiye yerleştirip, çevresine sebze şişlerini dizdikten sonra servis yapın


NOT: istenirse sebzeler, kürdanlara geçirmek yerine 10 cm lik uzun çubuklar halinde kesilip, ezmenin çevresine dizilebilir





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.