![]() |
Baharlı Yerfıstığı Ezmeli Sebze Şişleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharlı Yerfıstığı Ezmeli Sebze ŞişleriBaharlı Yerfıstığı Ezmeli Sebze Şişleri Hazırlanışı - Baharlı Yerfıstığı Ezmeli Sebze Şişleri Tarifi - Sebze Şişleri Malzemeler: 1 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu 1 tatlı kaşığı safran 125 g iç yerfıstığı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 büyük soğan (çok ince kıyılmış) 4 diş sarımsak (dövülmüş) bir tutam zencefil 2 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule 30 g yağsız yoğurt 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber 2 çorba kaşığı ince kıyılmış karışık taze soğan ve taze sarmısak Sebze şişleri: 175 g beyaz turp (soyulmuş) 175 g kırmızı turp (tercihen en küçük boylarından, temizlenmiş) 175 g havuç (kazınmış) 175 g kereviz sapı (iyice yıkanmış) 1 küçük dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş) 1 çuşka biberi ya da kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş) Tarifi Önce fırınınızı 220 °Ca (7'ye) ısıtın ![]() ![]() ![]() Bu arada yerfıstıklarını küçük bir fırın tepsisine serpiştirip, tepsiyi fırına sürerek, fıstıkları derileri soyulup ayrılmaya elverişli duruma gelene kadar (6-7 dakika) kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Zencefili, kişnişi, kimyonu, kakuleyi, yoğurdu, yerfıstığını safranlı karışımın bulunduğu tencereye katıp, karışımı blendırda yumuşayana kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeleri servisten hemen önce dekoratif biçimlerde dilimler ya da küçük küpler halinde kesip, birer uzun kürdana geçirin ![]() ![]() ![]() NOT: istenirse sebzeler, kürdanlara geçirmek yerine 10 cm lik uzun çubuklar halinde kesilip, ezmenin çevresine dizilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|