Fırında Mantar Soslu Kabak |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Mantar Soslu KabakFırında Mantar Soslu Kabak Tarifi - Fırında Mantar Soslu Kabak Yapılışı - Fırında Mantar Soslu Kabak Nasıl Yapılır - Fırında Mantar Soslu Kabak Malzemeleri malzemeleri 500 gr tavuk kalça (ızgaralık) 1 kg kabak 1 paket kremalı mantar çorbası 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri 200 ml krema Fırında mantar soslu kabak hazırlanışı Kabakların kabuklarını kazıyıp halka doğrayın Geniş bir kabın içine kabakları alıp üzerine kremalı mantar çorbasını ve bir kutu kremayı aktarıp harmanlayın Tavuk etlerini yağlanmış fırın kabına yerleştirin ve üzerine kabak karışımını yayın Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini serpin Kaşar peyniri eriyince fırından alıp sıcak servis yapın Not: Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir |
|