Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, engınar, soslu

Beşamel Soslu Engınar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Engınar



Beşamel soslu engınar Tarifi - Beşamel soslu engınar Nasıl Yapılır - Beşamel soslu engınar Malzemeleri
Kullanılacak malzeme (6 kişi için) :

12 körpe enginar,

3/4 litre süt,

160 gram tereyağı,

70 gram un,

50 gram rendelenmiş parmesan peyniri veya kaşer peyniri,

4 yumurta,

gereği kadar tuz,

1 limon


Yapımı : Yumurtaları katı olacak biçimde haşlayıp soğuk suya sokup çıkarmalı ve kabuklarını soyup soğumaya bırakmalı Beri yanda enginarları limonlu soğuk suyun içinde tutarak ayıklamalı, göbekle rindeki tüylü kısmı kazımalı, sivri uçları kesmeli Enginarların saplarını bir başka işte kullanmak üzere bir kenara ayırdıktan sonra başlarını birer parmak kalınlığında dilimlere doğramalı

75 gram tereyağını bir tavaya koyup erit meli Yağ ısınınca ateşin ısısını ortaya almalı ve akarsuda yıkanmış enginar parçalarını kurutup tavaya atmalı Enginarların her yanı kızarınca bunları tuzlayıp yağa bulanmış pyrex bir kaba veya güvece düzenli bir biçimde yerleştirmeli Bir kenarda soğutulmuş olan yumurtaları dilimleyip enginarların üstüne yaymalı Beri yanda 60 gram tereyağını bir kapta eritmeli Bunu tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken elekten geçirerek unu azar azar katmalı ve yağa yedirmeli Karışımı sarartmadan bir süre karıştırarak kavurmalı Unun rengi dönmeye başlarken ılık sütü sicim gibi ince akıtarak yağlı una yedirmeli Beşamel salçasını on dakika kadar kaynattıktan sonra kabı ateşten indirmeli, rendelenmiş peyniri katıp karıştır-malı ve salçaya yedirmeli Salçayı enginar ve yumurtaların üstüne gezdirerek dökmeli Kalan tereyağını da küçük parçalara bölerek sağa, sola serpiş, tirdikten sonra kabı 200 dereceye göre kızdırılmış fırına koyup 15 dakika kadar orada tutmalı

Beşamelin üzeri gratine olunca kabı fırından çıkarıp sofraya götürmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.