![]() |
Kuru Bamyalı Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Bamyalı PiliçKuru Bamyalı Piliç Tarifi - Kuru Bamyalı Piliç Yapılışı - Bamya Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları - Bamya Nasıl Kurutulur İçindekiler: 1 paket Banvit Piliç Kalça Kuşbaşı 100 gr kuru bamya 1/2 kg ebegümeci (sadece yaprakları, iri doğranmış) 1 adet ufak boy havuç (halka doğranmış) 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 400 ml su (kaynar) 1 adet limon Bamyaları ipleri ile yaprakları ve tüyleri dökülünceye kadar ovuşturun ![]() Akan suyun altında ovarak yıkayın ve yarım limon sıkılmış bol kaynar suda 10 dak ![]() ![]() İplerini çekerek çıkartın ve soğuk suda 10 dak ![]() ![]() Zeytinyağını ısıtıp, et, havuç ve soğanı katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|