Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamyalı, kuru, piliç

Kuru Bamyalı Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Bamyalı Piliç



Kuru Bamyalı Piliç Tarifi - Kuru Bamyalı Piliç Yapılışı - Bamya Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları - Bamya Nasıl Kurutulur

İçindekiler:

1 paket Banvit Piliç Kalça Kuşbaşı

100 gr kuru bamya

1/2 kg ebegümeci (sadece yaprakları, iri doğranmış)

1 adet ufak boy havuç (halka doğranmış)

1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

4 çorba kaşığı zeytinyağı

400 ml su (kaynar)

1 adet limon


Bamyaları ipleri ile yaprakları ve tüyleri dökülünceye kadar ovuşturun

Akan suyun altında ovarak yıkayın ve yarım limon sıkılmış bol kaynar suda 10 dak haşlayıp süzün

İplerini çekerek çıkartın ve soğuk suda 10 dak dinlendirip süzün

Zeytinyağını ısıtıp, et, havuç ve soğanı katın Orta ateşte karıştırarak 10 dak pişirin Ebegümeci ve bamyayı katıp suyu ve kalan limon suyunu ilave edin, bamyalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dak pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.