Bamyalı Piliç Budu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamyalı Piliç BuduBamyalı Piliç Budu Tarifi - Bamyalı Piliç Budu Yapılışı - Bamyalı Piliç Budu Nasıl Yapılır - Bamyalı Piliç Budu Pişirme Süresi MALZEMELER 8 parça piliç budu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 4 adet orta boy domates 1 bardak tavuk suyu 1 kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya4 çorba kaşığı limon suyu Yarım çay kaşığı karabiber Tuz PİLİÇLERİ SOTELEMEK İÇİN 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin![]() Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu ilave ederek tuz, limon suyu, karabiber ile lezzetlendirin ![]() Bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızartın Piliçleri bamyalı karışıma ilave ederek kısık ateşte 30 dakika pişirin
|
|
|
|