Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, fırında, tavuklu

Fırında Tavuklu Bamya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavuklu Bamya



Fırında Tavuklu Bamya Tarifi - Fırında Tavuklu Bamya Yapılışı - Fırında Tavuklu Bamya Nasıl Yapılır - Fırında Tavuklu Bamya Malzemeleri

yarım kilo bamya

2 adet haşlanmış tavuk göğsü

1 adet iri kuru soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

1 su bardağı rendelenmiş domates

1 su bardağı tavuk suyu

1 çay bardağı ayçiçek yağı

ve 1 tatlı kaşığı tuz

malzeme listesinden sonra yemeğimizin yapımına

soğanı doğrayarak başlayalım

1 adet soğanımız var demiştik, ince olarak kıyıyoruz

bamyaların sünmemesi için

öncelikle dikkatli bir şekilde baş kısımlarını

külah şeklinde çıkartıyoruz

işlem bittikten sonra üzerine

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı sirke ilave ediyoruz

ve bol miktarda soğuk su ekliyoruz

bu suyun içinde yarım saat kadar beklettikten sonra

süzgece çıkartacağız ve bol suyla tekrar yıkayacağız

tencereyi ateşe bıraktık

1 çay bardağı kadar sıvı yağını da ilave ettikten sonra

az önce doğradığımız soğanları ekliyoruz

üzerine çabuk kavrulması için tuzunu peşin olarak ekliyoruz

soğanlar şeffaflaşana kadar kavuruyoruz

artık soğanın üzerine salçayı ilave edelim

ve birkaç tur çeviriyoruz

salçadan sonra rendelediğimiz domatesi de ekliyoruz

artık kapağı kapatacağız

ve domates salçamsı bir ifade alana kadar pişireceğiz

evet karışımımız istediğimiz kıvama geldi

şimdi bamyamızı ekleyebiliriz

az sonra tavuk suyunu ekleyeceğiz

eklemeden önce bir kaç dakika kapaksız olarak karıştırıyoruz

1 su bardağı tavuk suyunu ilave ediyoruz

ve tencerenin kapağını kapatıyoruz

orta ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz

artık istediğimiz süre doldu ve kapatıyoruz

haşladığımız tavukları uygun büyüklükte bir fırın kabına didikliyoruz

artık az önce hazırladığımız bamyayı üzerine dökebiliriz

farkındaysanız bamya tam pişmedi

fırında tavukla birlikte çok güzel bir lezzet kazanacak

lezzetinin yerinde olması için ve kurumaması için

üzerini alüminyum folyo kapatacağız

fazla sıkmaya gerek yok

şimdi yemeğimizi öncecen ısıttığımız 180 derece fırına vereceğiz

20 - 25 dakika kadar pişireceğiz

fırında tavuklu bamyamız oldu

çok da güzel görünüyor, biraz ılıdıktan sonra servise sunabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.