Yumurtalı Çiriş Kavurması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Çiriş KavurmasıYumurtalı Çiriş Kavurması Tarifi - Yumurtalı Çiriş Kavurması Yapılışı - Yumurtalı Çiriş Kavurması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Yumurtalı Çiriş Kavurması Malzeme Listesi 25 Su B İrmik 15 Su B Toz Şeker 15 Su B Süt 1 Portakal 1 Çay B Sıvıyağ 2 Çorba K Tereyağı 100 Gr Çikolata Üzeri İçin: Dondurma Hazırlanışı: Tencerenin içerisine sıvıyağını döküyoruz Üzerine irmiği ilave edip kavuruyoruz Kavrulan irmiklerin üzerine tereyağını da koyup biraz daha kavuruyoruz Portakal kabuklarını rendeleyip suyunu sıkıyoruz İrmiklerin üzerine şekeri döküp karıştırıyoruz Sütü, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini ve çikolataları da ilave edip suyunu çekene kadar karıştırıyoruz Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte irmiği pişiriyoruz Piştikten sonra ocağın altını kapatıp sıcağı ile demlenmeye bırakıyoruz Demlendikten sonra soğumaya bırakıyoruz Helvayı servis tabağına alıp kenarlarına kesilmiş portakalları koyuyoruz Üzerine dondurmasını da koyup servis ediyoruz |
|