Patatesli Karnıbahar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli KarnıbaharPatatesli Karnıbahar Tarifi - Patatesli Karnıbahar Nasıl Yapılır - Patatesli Karnıbahar Malzemeleri MALZEMELER 1 adet küçük karnıbahar 1 adet kuru soğan 2 adet patates 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tanesi biber olabilir 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı kadar sıcak su tahmini tuz kırmızı pul biber karabiber YAPILIŞI Karnıbaharı çiçek çiçek ayırın tencereye koyun üzerleri kapanacak şekilde su ekleyin 5 dakika kadar kaynatın ocağı kapatın karnıbaharın suyunu süzün soğanı yemeklik doğrayın sıvı yağ ile beraber tencereye koyun soğanları kavurun soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin salça kavrulunca küp doğranmış patatesler ile 1 yemek kaşığı unu ekleyin (un suyunun koyu kıvamlı olması için) patatesler biraz kavrulunca karnıbaharı güzelce tencereye yerleştirin 2 su bardağı kadarda sıcak su ekleyin tuzunu ve kırmızı pul biberini ekleyin hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın yarım ateşte yemeğinizi pişirin pişince üzerine karabiber serpiştirin ılık servis yapın afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|