Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahvaltılık, mezeler

Kahvaltılık Mezeler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltılık Mezeler



kahvaltılık tarifler - kahvaltılık meze tarifleri

/kahvaltilikoh1wfa08z6jpg
Malzemeler:


1 kg patlıcan

1 kg havuç

1,5 kg domates

500 gr kırmızı biber

yeterince zeytinyağı

sarımsak

tuz

Hazırlanışı:


1- Havuçların kabuklarını soyup yıkayın Renedeleyin

Bir yanmaz tavada 4-5 yemek kaşığı zeytinyağında havuçları pişirin

Üstüne kapak kapatıp ara ara karıştırın


2- Fırında ya da ocakta kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyin

Bir tarafta közlenmiş biber ve patlıcanları soyup tahta üstünde küçük parçalara bölün

Olabildiğince küçük parçalara bölmeye çalışın


3- Diğer bir tencere yıkamış olduğunuz

domatesleri 4'e bölüp tuz koyarak tencerede kaynamaya bırakın

Suyunu çekmeye başladığında rondodan veya süzgeçten geçirin


4- Tüm malzemeleri karıştırın

Süzgeçten geçmiş domates, kırmızı biber, patlıcan ve

havuçları karıştırın İçine yeterince tuz,

istendiği oranda sarımsak misal 5-6 diş (sarımsakları ezeceğiz) koyup karıştırın


5- Isıya dayanıklı bir tepsinin içine tüm karışımı boşaltın

Fırını 150 dereceye getirin 30 dakikada bir çıkarıp karıştırın

Suyunu çekmesi gerekiyor 3 defa çıkarıp karıştırın

Toplam 1,5 saate yakın fırında kalmalı


6- Sıcak şekilde kavanozlara doldurup üstünü örtecek kadar zeytinyağı koyun, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin

Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin

(Çok yaptığınızda bir kısmını buzlukta tutup,

kullanacağınız zaman çıkartabilirsiniz)




Yeşil Biberli Kroket


Malzemeler:(4-6 kişilik)


2 yemek kaşığı krem peynir


1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


3-4 dilim pastırma


10 adet orta boy etli yeşil biber (ikiye bölünmüş)


1 su bardağı süt


1 su bardağı un


1 su bardağı ekmek kırıntısı


Kızartmak için yağ ve galeta unu

Yapılışı:


Harcımız için krem peynir,

kaşar peyniri ve küçülttüğümüz pastırmayı ayırıyoruz


Biberleri ortadan yarıya bölüp

çekirdeklerini çıkarıyoruz


Başka bir kapta süt ve unu karıştırıp,

kuru ekmek kırıntılarını ekliyoruz


İyice karıştırdıktan sonra peynirleri ve pastırmayı ilave ediyoruz

Tepsiye dizdiğimiz biberlerin içine harcı dolduruyoruz ve


iki tarafına da çok az galeta unu serpiyoruz

Isıtılmış kızgın yağda kızartıyoruz ve sıcak servis ediyoruz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.