![]() |
Ançuezli Pirinç Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ançuezli Pirinç SalatasıKullanılacak malzeme (4 kişilik): 2 su bardağı pirinç, zeytinyağında konserve edilmiş 3 ançuez, 1 baş büyük soğan, yarım demet maydanoz, 1 kaşık sulandırılmış hardal, yeteri kadar zeytinyağı, sirke, karabiber ve tuz ![]() Yapılışı: Pirinçler diriliği kaybolmayacak kadar haşlanır ![]() ![]() ![]() Ançuezler fileto durumuna getirilip maydanozla birlikte kıyılır ![]() ![]() Küçük bir kâsede tuz, biber, sirke, hardal ve zeytinyağı iyice karıştırıldıktan sonra gezdirerek salataya dökülür ve servis yapılır alıntı |
![]() |
![]() |
|