![]() |
Zencefilli Patlican Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Patlican Ezmesi![]() Malzemeler - 1 kg patlıcan, sapları alınmış - 175 ml yoğurt - 1 diş sarmısak, ezilmiş - 1 yemek kaşığı şeker - 1 çay kaşığı zencefil - 1/2 çay kaşığı kimyon - Tuz ve karabiber - Maydanoz, süslemek için Yapılışı Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın ![]() ![]() ![]() Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blenderda karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|