Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ezmesi, patlican, zencefilli

Zencefilli Patlican Ezmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Patlican Ezmesi





Malzemeler


- 1 kg patlıcan, sapları alınmış

- 175 ml yoğurt

- 1 diş sarmısak, ezilmiş

- 1 yemek kaşığı şeker

- 1 çay kaşığı zencefil

- 1/2 çay kaşığı kimyon

- Tuz ve karabiber

- Maydanoz, süslemek için


Yapılışı


Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın Patlıcanları bir çatalla delin Sonra 45-60 dakika bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana kadar pişirin


Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın


Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blenderda karıştırın 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutunServis etmeden önce maydanozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.