![]() |
Patates Garnitür |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates GarnitürMalzemeler * 4 adet patates (orta boy) * ½ çay bardağı sızma zeytinyağı (veya karışık baharatlı zeytinyağı) * ½ çay bardağı limon suyu * ½ çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş döğülmüş sarımsak) * 1 çay kaşığı çok ince döğülmüş maydanoz Yapılışı Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlu suda çatlatmadan haşlayın ![]() ![]() ![]() Balıkları servis yaptıktan sonra hazırladığınız patatesleri tabak başına birer tane gelecek tarzda dağıtın ![]() Bir kapta zeytinyağı limon ve sarmısağı karıştırın ![]() ![]() Bu garnitür ve sos özellikler ızgara veya fırında pişmiş beyza etli iri balıkların yanında çok iyi gider ![]() ![]() ![]() Patatesleri zeytinyağ-limon sosu yerine beşamel sos ile de servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|