06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Mercimek Salatası
Mantarlı Mercimek Salatası Tarifi - Mantarlı Mercimek Salatasının Yapılışı
Malzemeler:
Yeşil mercimek (150 gr )
1 küçük Soğan
1 Defne yaprağı
1/2 tatlı kaşığı Kekik
3 Havuç (halka doğranış)
Mantar (ince kıyılmış 150 gr )
2 çorba kaşığı Limon suyu
4 Yeşil salata (kyılmış)
2 Domates
1 çorba kaşığı Hardal sosu
Baharatlı hardal sosu için:
2 çorba kaşığı Limon suyu
2 tatlı kaşığı Acıbiber sosu
2 diş Sarımsak
1/4 tatlı kaşığı Tuz
Bir tutam Karabiber
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Mercimekleri soğuk su ile yıkayıp, içinde 4 su bardağı su bulunan bir tencereye koyun Soğanı defne yaprağı ve kekiği ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, mercimekleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp, mercimekleri bir süzgeçte süzerek, soğanları ve defne yaprağını alıp attıktan sonra, bir salata kasesine aktarın Havuçlar, kereviz sapları ve taze soğanları ekleyip, iyice karıştırın Mantarları ve limon suyunu bir tencereye koyup, mantarların üstünü örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, mantarları iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp, mantarları bir süzgeçte süzerek, kasedeki mercimekli karışıma karıştırın Sosu hazırlamak için hardal, limon suyu, acıbiber sosu, sarmısak, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın Bu sosu salata kasesindeki salatanın üstüne döküp, iyice karıştırdıktan sonra salatayı 1 saat dinlendirip servis yapın Kaseyi buzdolabindan alip, salatayi genis bir servis tabagina aktarin, çevresini kiyilmis yesil salatalar ve domates dilimleriyle süsleyip, üstüne kiyilmis maydanozu serperek servis yapin
|
|
|