![]() |
Diş Sağlığı |
![]() |
![]() |
#1 |
BEGİ
|
![]() Diş SağlığıPeynir, süt, elma ve havuç gibi besinlerin içeriğindeki bazı maddeler, ağızdaki asit miktarını azaltıyor, diş çürüklerinin önüne geçiyor ![]() ![]() ![]() Ağızda biriken mikropların, besin parçalarından asit açığa çıkarması sonucunda diş ve dişeti hastalıkları ortaya çıkıyor ![]() ![]() Dişleri fırçalamanın yanı sıra tüketilen bazı besinlerin de diş çürüklerini önlediğini ifade eden diş hekimleri, şu noktalara dikkat çekiyorlar: * Peynir, yapısındaki kalsiyum fosfat ve peptitler ile ağızdaki asit miktarını azaltarak, dişin yapısını güçlendirir ![]() ![]() * Süt, içeriğindeki kazein, kalsiyum, laktat, iyonize kalsiyum, fosfat iyonları, yağ ve vitaminler ile diş çürüklerini engellemektedir ![]() ![]() * Yer fıstığı, fosfat ve kakao, tannik asit içeriği ile ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur ![]() * Kepekli unun içinde bakterilerin asit oluşturmasını engelleyen maddeler vardır ![]() * Elma ve havuç gibi meyveler ise ısırarak yenildiğinde dişlerin mekanik olarak temizlenmesine ve dişeti sağlının korunmasına yardımcı olur ![]() * Şekersiz veya xylitol, karbamid, bicarbonat, flor, kalsiyum ve fosfat içeren sakızlar da tükrük akışını hızlandırarak plak birikimini azaltır ve diş çürümelerini engeller ![]() _________________ |
![]() |
![]() |
|