Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ratatouille

Ratatouille

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ratatouille






Malzemeler


1 patlıcan, küp küp doğranmış

1 soğan, piyazlık doğranmış

2 diş sarımsak, kıyılmış

2 kabak, küp küp doğranmış

2 büyük kırmızı biber, közlenmiş, kabukları soyulmuş

4 yemek kaşığı zeytinyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış

5-6 domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkartılarak iri söğüşlük dilimlenmiş

2 yemek kaşığı doğranmış fesleğen

1/2 su bardağı doğranmış maydanoz

Tuz, karabiber



Hazırlanışı;

Doğranmış patlıcan, kabak 4 yemek kaşığı zeytinyağıyla fırına dayanıklı bir kabta karıştırın, ½ yemek kaşığı kekik, kendi kullanım miktarınıza göre tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın ve önceden ısıtılmış ızgara konumuna getirilmiş fırında közleyin


Közlenmiş kırmızı biberleri şerit halinde doğrayın


Büyük bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve sarımsak ve soğanları biraz yumuşayıncaya kadar kavurun


Doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin, domatesler çok ezilmeden 5-6 dk kavurun


Közlenmiş kabak ve patlıcanları ekleyin, karıştırın Fesleğen, tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyin, karıştırın Servis yapabilirsiniz


Lezîze'den

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.