![]() |
Ratatouille |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ratatouille![]() Malzemeler 1 patlıcan, küp küp doğranmış 1 soğan, piyazlık doğranmış 2 diş sarımsak, kıyılmış 2 kabak, küp küp doğranmış 2 büyük kırmızı biber, közlenmiş, kabukları soyulmuş 4 yemek kaşığı zeytinyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış 5-6 domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkartılarak iri söğüşlük dilimlenmiş 2 yemek kaşığı doğranmış fesleğen 1/2 su bardağı doğranmış maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı; Doğranmış patlıcan, kabak 4 yemek kaşığı zeytinyağıyla fırına dayanıklı bir kabta karıştırın, ½ yemek kaşığı kekik, kendi kullanım miktarınıza göre tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın ve önceden ısıtılmış ızgara konumuna getirilmiş fırında közleyin ![]() Közlenmiş kırmızı biberleri şerit halinde doğrayın ![]() Büyük bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve sarımsak ve soğanları biraz yumuşayıncaya kadar kavurun ![]() Doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin, domatesler çok ezilmeden 5-6 dk ![]() ![]() Közlenmiş kabak ve patlıcanları ekleyin, karıştırın ![]() ![]() ![]() Lezîze'den |
![]() |
![]() |
|