Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dermeson, pilakisi

Dermeson Pilakisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dermeson Pilakisi



Pilaki Tarifi - Dermeson Pilakisi Nasıl Yapılır - Fasulye Plakisi


Malzemeler


1/2 kg dermeson fasulyesi

2 baş orta boy kuru soğan

2 adet havuç

1 diş sarımsak

2 dal kereviz yaprağı

1/4 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı sızma zeytinyağı

içme suyu


Tarifi


Akşamdan ıslattığınız yarım kilo dermeson fasulyesini yıkadıktan sonra, yarım saat ağır ateşte kaynatın


Suyunu süzdüğünüz fasulyeyi tencerede tutarken iki baş bütün kuru soğanı halka halka doğradığınız havucu, bir tatlı kaşığı tuzu, bir tatlı kaşığı toz şekeri, bir diş sarımsağı, bir su bardağı sızma yağı, kıyılmış kereviz yapraklarını ilave edip üzerini iki parmak yukarıda kalacak kadar suyla doldurup yarım saat pişirin


Servis edeceğiniz zaman maydanoz yaprakları ve tekrar sızma zeytinyağı ilave etmeyi unutmayın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.